Er du som virksomhed interesseret at finde ud af mere omkring CNC? Industriens udvikling er imponerende og skaber helt nye muligheder for markedet. CNC er en af disse. Det vil gøre dit arbejde mere præcis og ikke mindst effektivt.

Hvad er CNC?

Begrebet CNC står for Computer Numerical Control. Teknologien bruges i en lang række af forskellige processer og forskellige sammenhæng. CNC dækker dog simpelt over produktionen, som bruger computerens hjælp til at fremstille komplekse og ensartet materialer. Det er til fordel for industrien, da man aldrig før har set en så præcis udarbejdning af materialer til de ønskede formål og deres forskelligheder. CNC bearbejdede emner vil yde en kvalitet, som sjældent set før.

CNC fræsning   

CNC fræsning er en komplet og yderst funktionel måde at gøre brug af CNC egenskaber. Fræsning omfatter det samme som drejning. Bearbejdningsprocessen bruges specielt i emner som plane og krumme overflade. Fræsningen optimeres dermed med at gøre brug af CNC. Maskinerne, fx en automatdrejer, udnytter teknologien til at kunne skære og tilpasse emnerne. Derpå vil resultatet igen være af en lang større kvalitet og præcision.  

Eksempelvis bruges CNC fræsning ved:

  • Tandhjul
  • Ventiler
  • Ruder
  • Maskindele
  • Filtre

Det er kun et udpluk af de materialer, som fremstilles ved hjælp af en computerstyret maskine. Ved selve fremstillingen spændes de forskellige emner fast med opspændsværktøj. På den måde vil maskinen bedre kunne arbejde med præcision omkring emnet.

CNC drejning

På samme måde, som ved fræsning, så bruges de teknologiske egenskaber. Drejning er til stor sammenligning med fræsning. Drejning omfatter reduceringen af en diameter. Dette sker også ved hjælp af værktøjer, der skærer materialet til. Forskellen mellem drejning og fræsning er, at ved drejning roteres materialet ved bearbejdningen. Her udarbejdes ofte profiler som kugler og cylindre.

Hvem bruger CNC fræsning?

Som tidligere nævnt er industrien blevet et langt større univers end tidligere set. Mulighederne er mange, og nye opfindelse og forbedringer ses. Rolf Schmidt er en af de virksomheder, der gør brug af CNC fræsning og dens mange muligheder. De er erfarne og ved hvordan man leverer et godt og solidt håndværk.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her