Der er rigtigt mange fordele og gode ting ved at være i et fast parforhold. Men der er til gengæld også nogle problemer, som opstår hen af vejen. Det betyder dog ikke, at der er noget galt med forholdet – problemer kan nemlig løses. Hvis du er gift, så kan du måske nikke genkendende til nogle af følgende ting, som er overraskende normale i langvarige ægteskaber.

Manglende sexlyst

Noget som både mænd og kvinder klager over, men især mænd, er at sexlysten falder over tid. I begyndelsen af parforholdet er der normalt rigtigt meget gang i den – og derfor kan det være en lidt svær omvæltning, når tiden sammen i soveværelset begynder at dale.

Det kan også give nogle forvirringer og misforståelser. Min kone har ikke lyst til mig, er der mange mænd der tænker, når de ikke har haft regelmæssig sex over en periode. Men der kan være grunde til, at konen ikke har lyst til sex, og de ting kan ofte løses.

Indimellem skyldes det selvfølgelig tidspres og obligationer. Men ifølge mange sexologer, så skyldes det ofte mangel på kommunikation og mangel på intimitet. Forsøg derfor at styrke parforholdet og tal om, hvad I begge har brug for. Sørg for at der ikke er følelsesmæssig afstand mellem jer, og sæt tid til side, så I kan være sammen – både når det gælder det romantiske, men også helt almindelige aktiviteter, der styrker båndet mellem jer som par.

Svært at tale sammen

Mange ægtepar har det også svært ved at tale sammen. Og det er som sagt en udbredt grund til, at enten manden eller kvinden ikke har lyst til sex. Det er også en grund til, at forholdet simpelthen ikke fungerer generelt. Problemet bør altså løses tidligt, så der ikke er overhængende fare for skilsmisse.

Måske har I mistet nogle af de fælles interesser i havde tidligere. Eller måske er der bare ikke ret meget tid til at snakke længere. Mange par får det svært ved at tale sammen. De vokser ofte fra hinanden, når forholdet ikke længere plejes. Brug derfor mere tid til at snakke sammen. Lav nogle flere ting, og vær mere sociale med hinanden, mindske distancen mellem jer.

Børn der skaber splid

Det er fantastisk at have børn og mange ser det som en stor gave. Mange mennesker centrerer endda livet omkring deres børn, hvilket også er en god idé for børnenes vedkommende, men desværre kommer det indimellem i vejen for selve parforholdet.

Du kender det måske, hvis du og din partner har børn sammen. Inden børnene havde I masser af tid sammen og kunne gøre præcis som I ønskede. Men med børn kommer der ansvar og pludselig er kalenderen fyldt.

Selvom det altid er vigtigt at bruge masser af tid på børnene, så er det stadig vigtigt at pleje forholdet og bruge tid på hinanden. Når kvinden ikke har lyst, skyldes det indimellem pres i hverdagen, og at der simpelthen ikke er ret meget tid til det romantiske. Fokusér derfor på planlægningen og sørg for, at I som ægtepar bruger tid sammen, og at I også har aktiviteter, som ikke inkluderer børnenes tilstedeværelse.

I dag er det også mere almindeligt med sammenbragte børn – altså hvor hver partner har børn fra tidligere forhold. Det kan også være svært. I hvert fald i begyndelsen. Børn vægter ofte højest i prioritet, og det kan være svært for den ene partner. Det handler dog om at være tålmodig og integrere sig som familie. Man må acceptere de ting, der kommer med, og sørge for at familien står sammen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her