Spildevandsrensning i det åbne land? God eller dårlig ide?

0
389

Miljø, spildevand, CO2 udslip – blot et par stykker af nogle ellers meget omtalte emner, som dagligt fylder meget i snakken om at gøre Danmark renere og mere miljøvenligt. Men det er også nogle af de ting, som mange af os dagligt ikke tænker over, fordi det ikke har en direkte virkning på os og vores hverdag. Mange af os har nærmest intet med vores spildevand at gøre, da det bliver ordnet af andre for os.

Hvorfor ikke spildevandsrensning i det åbne land?

Undersøgelser, lavet af Danva i 2021, viser, at i 2020 brugte spildevandsselskaberne op til 34% på bare driftsomkostningerne – altså bare på transporten af spildevand. Samtidig viste det også, at 82% af investeringerne bliver brugt primært på at forbedre transportnettet. Så skulle spildevandsrensning i det åbne land være en ide, så ville det blive alt for dyrt på ingen tid. Det er tydeligt at se, at transport af spildevand koster meget og jo længere det skal transporteres, jo dyre vil det blive og der vil med tiden også medfølge en del mere vedligeholdelser. 

Ansvaret til de enkelte ejendomme

Når priserne overstiger der, hvor det ikke længere kan svare sig, så er det ejendommene selv, der står for det. Man kan også tage imod medlemskab hos en forsyning – men det er dyrt. Her er det ofte priser som 35.000 – 50.000 kr. i blot tilslutningsbidrag. Det kan oftest gøres billigere selv. Med et pileanlæg vil der selvfølgelig også være nogle anlægsudgifter, som ligger højt, men efterfølgende er det den billigste løsning og pengene vil være tjent ind vs. hvad du fortsat skulle have betalt ved andre. 

Fordelene ved et pileanlæg

Selvom at der er anlægsudgifter ved valg af et pileanlæg, så er der langt flere fordele, som i tiden vil have sparet dig pengene. Vælger du et pileanlæg slipper du for afledningsafgifter, du slipper også for, at bundfældningstanken skal tømmes og det er slut med lovpligtige serviceaftaler. Der er både tid og penge at spare.  

Pileanlægget består af en kniv brønd, hvor al spildevand går igennem og bliver blendet. Det bliver det for, at det efterfølgende kan transporteres igennem fordelerslange, som sørger for, at det bliver ligeligt fordelt i anlægget. Anlægget er opbygget af en masse piletræer og en bioreaktor, som har en evne til t optage og fordampe vandet og gøre det 100% udledningsfrit og miljøvenligt. Der er altså mange grunde til at overveje, om et pileanlæg måske kunne være en mulighed for dig. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her