Hvad end du oplever angst på Fyn, Toppen af Jylland eller helt ovre på Bornholm – så er det en ting og noget mange oplever i hverdagen. Så angst er faktisk en naturlig følelse – også på Fyn eller andre steder rundt i landet. Den er i og for sig ikke en dårlig følelse at have, da den skærper vores sanser og får os til at reagere hurtigt, når det er berettiget. Men problemet ligger i, når angsten tager over og er størstedelen af vores hverdag. Men der er mulighed for hjælp. Der findes terapi og coaching landet over, som kan give dig de rette værktøjer til at tackle din angst. 

Symptomer ved angst 

Angst kommer i både milde og stærke former, og kan derfor meget sjældent sammenlignet. Det er derfor også meget individuelt, hvordan personer reagerer på angst. Nogle af de klassiske symptomer for angst er bl.a. vejrtrækningsbesvær. Det er pludselig svært at trække vejret, nogle mærker en kvælningsfornemmelse og mundtørhed. Det kan også være symptomer som sved- eller hedeture, trykken på brystet, kuldegysninger og andet. Det er altså ret forskelligt fra person til person, hvilke og hvor mange symptomer du mærker. Derfor er det igen vigtigt at understrege, at man aldrig bør sammenligne sin angst med andre. 

Hyppige former for angst 

  • Panikangst 
  • Enkeltfobier
  • Generaliseret angst 
  • Social fobi 

Disse er blot nogle af de former for angst, der findes. Hver type angst er oftest koblet til forskellige situationer og følelser, som er med til at sætte angsten igen. Derfor er det igen vigtigt at understrege, at man ikke kan sammenligne angst med hinanden og måden man reagerer på – da det er meget individuelt. 

Behandling af angst

Behandling af angst varierer oftest. Det kan varierer, hvis du går i behandlings for angst på Fyn eller hvis det er på Sjælland. Det kan variere alt efter, hvilken type angst du har og så kan det variere alt efter, hvordan du er som er person. Der findes forskellige typer af samtale-terapi, øvelser du kan lave, så du får styr på vejrtrækning og tankerne. Derfor er meditation og mindfulness også noget, der er blevet en oplagt terapiform, når det kommer til angst. I forbindelse med terapi bliver du oftest givet andre muligheder til at supplere din terapi. Her ser man oftest gruppeterapi som et supplement til f.eks. en individuel terapi-session. Så går du med angst på Fyn, i en storby, en lille flække et sted på Jylland eller noget helt andet – så er der mulighed for masser af behandlingsmuligheder for dig. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her