Svejsning bruges mest til mindre materialer, hvorimod større materialer bruges oftest MAG eller MIG svejsning. Svejsning er for mange at foretrække grundet dens gode kvalitet, da der hverken er slagge eller sprøjt. Selve metoden er brugt siden 1940’erne og det er derfor en erfaren branche. Men det er altid godt at sikre at du har at gøre med eksperter, når du farer i dette område. Læs mere om Tig svejsning i teksten her.

Hvornår bruger man Tig svejsning?

Man kan bruge svejsning til mange ting. Det er en meget præcis svejsning, der dog stadig er meget alsidig. Man kan derfor bruge Tig svejsning til en meget bred vifte af opgaver.

Det kan være opgaver som eksempelvis:

  • Trykbeholdere
  • Varmevekslere
  • Til ælde og tynde metaller

Derudover kan svejsning dog også bruges til ting som svejsning af diverse rør. Det kan også bruges til at svejse tynde plader eller nogle små emner. Det kan eksempelvis være bestemte skuer eller mekanismer der fungere i større sammenhænge. Det er derfor vigtigt at det er præcise resultater og præcise mål man får udarbejdet.

Hvad er Tig svejsning?

Tig svejsning er en metode der er blevet brugt siden 1940’erne. Det er derfor en metode der har været igennem udvikling og derfor har den haft god tid til at blive så præcis og bestemt som muligt. Det er derfor en meget pålidelig proces. Det meget unikke ved denne form for svejsning modsat MAG eller MIG er at der her bliver brugt Wolframelektrode. Det gode ved en wolframelektrode er at den ikke kan smelte.

Denne form for svejsning bruger en elektrisk lysbue. Denne elektriske lysbue dannes mellem det der skal svejses og wolframelektroden. Under svejsningen beskyttes smeltebladet og elektroden af en gasdyse. Dette sikre at resultatet og styrken vil være ensartet og først og fremmest pålidelig.

Fordele ved Tig svejsning

Det gode ved svejsning er at man kan tilpasse processen med det arbejde man skal have ordnet. Svejsning kan både udføres manuelt, automatisk eller i en svejserobot. Fordelene ved Tig svejsning er også at det er ideelt til tynde plader. Derudover er det også alle svejsestillinger der kan bruges til denne meget alsidige metode. En metode hvor der er mulighed for både produktudvikling, ideudvikling og optimering igennem hele processen i samarbejde med professionel arbejdskraft. Det er en profession hvor erfaring er vigtigt og hvor man skal kunne stole på de eksperter der står bag projekterne.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her