De fleste mennesker enten har eller får en bil i løbet af deres liv. Bilen er nemlig med til at gøre livet meget nemmere for de fleste. Det skyldes, at det er en nem måde altid at komme fra a til b med. Der er dog nogle, der er mere interesserede i andre. Der er fx nogle, der arbejder med biler og nogle, der samler på biler. Læs med her og lær meget om biler

Jobs der er forbundet med biler

Der er mange folk, der har en større interesse for biler end andre har. Det kan både være arbejdsrelateret eller fritidsrelateret. 

Der findes mange jobs, der er relateret til biler på flere forskellige måder. Den mest åbenlyst er nok mekaniker. Der findes rigtig mange mekanikere verden over, der hver dag sørger for, at vores biler fungerer. De fikser vores motorer, laver hjulskifte på vores biler og meget mere. Derudover kan man fx også være bilsælger. Her beskæftiger man sig med at sælge både nye og brugte biler. Det er en branche, hvor der kan være stor variation. Man kan nemlig hurtigt skifte til en ny forhandler, hvor man så kan sælge helt nye biler fra andre mærker. 

Til sidst kan man også nævne en lidt mere urealistisk en. Man kan nemlig også køre Formel 1 og lignende motorsport. Her kører man i superbiler og konkurrerer med folk fra rigtig mange forskellige lande. Her gælder det så om at komme først over målstregen, hvis man vil vinde løbet.

3 jobs der er forbundet med biler:

  • Mekaniker
  • Bilsælger
  • Racerkører

Sådan bliver du mekaniker

Mekanikere er rigtig vigtige for vores samfund. Det er dem, der altid sørger, at vores biler kan køre. Punkterer vores dæk, er det dem, der kommer og laver hjulskifte på vores bil. Det vil altså ikke være muligt at få lavet fx hjulskifte uden mekanikere i vores samfund. 

Hvis man gerne vil være mekaniker, er det bare at komme i gang med uddannelsen. Man kan starte på uddannelsen lige efter, man er færdig med folkeskolen. Man kan enten vælge at starte på grundforløbet, der består af skole og praktik. Man kan dog også vælge at komme i mesterlære. Hvis man vælger grundforløbet, fortsætter man altså i praktik på et rigtigt værksted samtidig med, at man går i skole. Man kan være færdiguddannet mekaniker på 3,5 år, men man kan også vælge at stoppe efter 2 år og være personvognsmontør. Også er man klar til at lave hjulskifte og andre reparationer på biler. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her