Sæbebehandling af gulv fastholder træets naturlige farve
15804
post-template-default,single,single-post,postid-15804,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Sæbebehandling af gulv

Sæbebehandling af gulv fastholder træets naturlige farve

Trægulve kan være utrolig smukke og danne et nydeligt og solidt fundament for en bolig. Dog kan træet desværre miste sin flotte naturlige farve i takt med tiden. Det er dog muligt at behandle træet således, at farven beskyttes gennem tiden. Dette foregår ved en lud- og sæbebehandling af gulvet, som endvidere også gør træet mere holdbart og ikke mindst modstandsdygtigt. Læs mere herunder og bliv klogere på behandlinger af trægulv.

Fasthold farven i træet med lud

Lud er en særlig sæbe, som er velegnet til trægulve. Sæbebehandling af gulv med lud foregår ved, at sæben trænger ned i gulvet og stopper det i at gulne, hvilket nogle træsorter er påvirket af fra enten træets type eller fra sollys. Derfor er du i forbindelse med en ludbehandling garanteret, at dit gulv fastholder sin smukke naturlige nuance over længere sigt. Ludbehandlingen kan dog ikke stå alene, idet behandlingen ikke lukker gulvets overflade, men derimod kun beskytter træet i dybden. Egenskaben ved behandlingen er nemlig i sin reneste form blot at farvefastholde træet. Lud beskytter altså ikke selve gulvet, og derfor er det i forbindelse med behandlingen vigtigt, at træet får en efterfølgende behandling. Lud kan blandt andet suppleres med olie, sæbe eller lak afhængigt af det ønskede resultat. De forskellige supplerende behandlinger har nemlig stor indflydelse på det færdige udseende af gulvet. Derfor har du i høj grad mulighed for personligt at vælge, hvordan du netop gerne vil have dit gulv til at se ud. Efterbehandlingen er som tidligere nævnt også med til at gøre ludbehandlingen mere holdbar.

Sæbebehandling af gulv

Egenskaberne ved behandling med lak, hvid ludsæbe og olie

Der er stor forskel på, hvilken effekt efterbehandlingerne har på gulvet. Derfor er det utrolig væsentligt at være bevidst om forskellene, således du kan vælge lige præcis den sæbebehandling af gulv, som imødekommer dine ønsker og behov. Det er desuden også vidt forskelligt, hvad der er velegnet til din bolig, og dette er grunden til at der er flere forskellige muligheder at vælge imellem. Den første valgmulighed er en behandling med lak, som giver træet en stærkere overflade, hvilket gør gulvet mere modstandsdygtig overfor stole, bordben samt væsker og garvesyrer fra f.eks. vin og kaffe. Det skal dog lige nævnes, at lud og lak ikke går sammen på alle trætyper. Den anden valgmulighed er hvid ludsæbe, som får gulvet til at fremstå råt efter behandlingen. Den tredje og sidste valgmulighed er en oliebehandling, som får gulvet til at forblive rustikt. Det skal dog lige gøres klart, at oliebehandlede gulve kræver jævnlig vedligeholdelse, som består i at vaske gulvet med plejesæbe.

Der er ingen kommentarer

Skriv en kommentar