Brugbart og effektivt apparat til brug i din virksomhed | refraktometer
15799
post-template-default,single,single-post,postid-15799,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
refraktometer

I hvilke sammenhæng anvendes et refraktometer

Verden er et komplekst sted, hvor der er mange forskellige brancher og erhverv, som man måske ikke synes at kende til ved første tanke. Der er mange værktøjer og apparater, der for nogle er genkendelige og hverdag, hvorimod det for andre er en gåde. Et sådanne apparat kunne være et refraktometer.

Hvad er et refraktometer?

Man kan ikke vide alting om alting. Det er ganske enkelt ikke en realitet. Derfor skal man heller ikke rynke på øjenbrynene i fortvivles, når møder ordet refraktometers. Helt lav praktisk så kan man finde mange forskellige refraktometers, der har forskellige formål og anvendelser. Konkret så er apparatet et optisk måleapparat. I ordet optisk ligger der anvendelsen og undersøgelsen af egenskaberne ved lys og lysets vekselvirkning med stoffet. Man anvender derfor et refraktometer til målingen af brydningsindekset på forskellige væsker. Altså helt lavpraktisk så kan man sige, at man ved hjælp af lyset er med til at skabe brydningen i en væske. Dette kan give de resultater, som man undersøger for at finde resultater på.

I hvilke sammenhæng anvender man refraktometers?

Nu har man en lille forståelse for, hvad et refraktometer er i virkeligheden. Det kan dog være et helt andet spørgsmål hvad man i virkeligheden kan anvende det til i praksis. Her er igen mange forskellige bud, og det bruges også flittigt i mange forskellige sammenhæng indenfor industrien. Eksempelvis så anvender man et refraktometer til at måle sukkerindholdet i frugt og malt. Det kan dog også anvendes til mange andre ting. Blandt andet så anvendes det også til at måle frostvæskers evne til at holde væsker frostfrie. I sammenhæng med industrien så kan det måle salt- og alkoholindholdet.

Industribranchen

Som tidligere nævnt, så anvendes refraktometers hyppigt indenfor industriens verden. Her vil man alt afhængig af formålet kunne vælge mellem komplekse og mere omfattende modeller til specifik brug. Her er nogle eksempler på modeller

 

  • Probe Proces Refraktometer
  • Raffinaderi Probe
  • Kompakt Proces

 

Hvis der tages udgangspunkt i raffainaderi probe refraktometeret, så anvendes denne indenfor olieindustrien. Her bruges den typisk til koncentrationsmåling i væksterne, som er del af det daglige arbejde og drift for de pågældende virksomheder.

Der er ingen kommentarer

Skriv en kommentar